Over ons

Een unieke woonvorm om te leven in verbinding

In ons ecowonen inititatief willen we graag met een aantal huishoudens gaan wonen. We bestaan uit het bestuur, aspirant leden en geïnteresseerden. Het bestuur bestaat uit leden die tegen elkaar ja gezegd hebben en met elkaar onze droom willen waarmaken. 

Initiatiefnemers en bestuur

C:\a-ria aug  2018\afbeeldingen ria\foto's\2016\2016 fieberbrunn\ria 3.jpg

Ria van Rooijen (1963) 
Ik werk als dialyseverpleegkundige en opleidingscoördinator  in Utrecht, en had al langer de wens om in een woongroep te willen wonen. 

Door het initiatief van Ecodorp Boekel ben ik zeer geïnspireerd geraakt, en dacht; zo’n initiatief zou ik graag in Utrecht zien. Ik zet me graag in om met verantwoordelijkheid met onze aarde en met elkaar om te gaan. 

Vanuit mijn vakgebied heb ik geen enkele ervaring op bouwgebied maar wel op organiseren en plannen. Daarin heb ik wel een voortvarende energie. In rap tempo krijg ik zicht op hoe onderhandelingen met gemeenten werken, hoe een groep zich gaat vormen en allerlei bouw technieken etc. 

Ik ben super enthousiast en vind het enorm leuk om te zoeken naar mogelijkheden om ons project te laten slagen.

C:\a-ria aug  2018\afbeeldingen ria\foto's\2018\oerol 2017\Jan.png

Jan Klomp (1947)
In 2016 ben ik met pensioen gegaan na een boeiend werkzaam leven als ondernemer van een exclusieve dameskleding zaak, die ik inmiddels verkocht heb.
Door Ria ben ik in aanraking gekomen met EMN en er ging een nieuwewereld voor mij open.
Hoe meer ik me daarin verdiepte des te enthousiaster ik werd, met name de visie(zie website) en het samengestelde projectplan sprak mij erg aan.
Als ondernemer heb ik diverse verbouwingen en deels nieuwbouw gerealiseerd. Zelf zie ik het dan ook als een uitdaging om mijn ervaring te gebruiken om van EMN een architectonisch en kwalitatief  inspirerend project te maken waarbij de visie nooit uit het oog zal worden verloren.
Eveneens zet ik me graag in om contacten te leggen met gemeenten, architecten en aannemers om me te verdiepen in allerhande nieuwe mogelijkheden.  Ik hoop zo met een aantal positief ingestelde toekomstige bewoners de schouders onder dit project te kunnen zetten, dat een voorbeeldfunctie mag hebben hoe we de aarde in vele opzichten leefbaar kunnen houden.

Arie Esser (1954)
Ik heb ruim 40 jaar op diverse scholen in het basisonderwijs gewerkt, voor het grootste gedeelte als leidinggevende. In 2017 ben ik met pensioen gegaan.

Het samen ontwikkelen van je nieuwe woonomgeving lijkt mij een mooie uitdaging. Dat vraagt om teamwork en die ervaring heb ik meegenomen uit mijn werk. Ook heb ik altijd bijzondere interesse gehad in planologie en architectuur. Wonen volgens ECO-normen vind ik belangrijk in een tijd die vraagt om duurzame oplossingen.

Ook het wonen met mensen die vanuit een gezamenlijke visie willen optrekken en een stukje verantwoordelijkheid naar elkaar toe willen nemen met respect voor ieders identiteit, spreekt mij aan. Daar waar mensen samen optrekken, samen delen en in harmonie leven wordt een en een drie.

John Coopmans (1955)
In mijn werk als zelfstandig financieel adviseur, vind ik het belangrijk om mensen overzicht en rust te geven. Luisteren, analyseren en samenwerken past bij mij.
Samen, met positief ingestelde toekomstige bewoners, wil ik graag samen met mijn partner Janneke het wonen volgens de uitgangspunten van ECO wonen, waarmaken.
Met mijn financiële en organisatorische kennis zal ik mij inzetten om het project tijdens dit spannende proces, vorm te geven en te realiseren.