Ecowonen
Wie zijn we?

Wie zijn we?

We stellen ons graag aan je voor.

Aan ons project doen mensen mee uit alle delen van Nederland, volwassenen en kinderen. Mensen met allerlei achtergronden en gezinssamenstellingen maar met een duidelijk gemeenschappelijk doel: het bouwen van een ecologische wijk in De Glind. We streven heel bewust naar een evenwichtige leeftijdsverdeling en houden daar in de werving rekening mee. Ook vinden we het belangrijk dat er voldoende gezinnen zijn binnen het project zodat we er gaan wonen met een diverse, kinderrijke groep.

We leren elkaar steeds beter kennen. Dat doen we met gezellige activiteiten, zoals kampeerweekenden, gesprekken over o.a. wensen en identiteit, inspirerende online bouwcafés, samenwerken in de werkgroepen en de 2-wekelijkse ledenvergaderingen. Het is goed om naar elkaar te luisteren en te horen wat eenieder beweegt. Voor de een ligt het accent op de verbinding en gemeenschappelijkheid en voor de ander meer op het duurzame aspect. Een leuk en leerzaam proces.

Het is mooi om te zien dat mensen nu al zichtbaar hun talenten inzetten! We hebben bouwers, verbinders, tuiniers, organisators, adviseurs, creatievelingen, denkers en doeners. En ja, dat kost best wel wat tijd. Maar we krijgen er veel enthousiasme en plezier voor terug! Met als ultiem einddoel in 2025 ons eigen duurzame wooncollectief midden in het groen te realiseren.

Tijdens onze studententijd woonden we (Pauline e n Megiel) altijd met veel plezier samen met huisgenoten. Helaas is de norm in Nederland om als starter in een net huis in een anonieme buurt te wonen. Dit past echter niet goed bij onze idealen van sociaal en duurzaam. Daarom zijn we ook zo enthousiast over dit project!    

Sinds deze zomer wonen we al in de Glind als één van de tijdelijke huurders in een voormalig gezinshuis dat op termijn wordt verbouwd. We vinden het super leuk om al in de Glind te wonen! Er gebeurt veel in het dorp, zoals buurtfeesten, Sint Maarten, en veel meer activiteiten die door fantastische vrijwilligers uit het dorp wordt georganiseerd. Stukje bij beetje leren we het dorp steeds beter kennen, maar het voelt al als thuis!  

Wij zijn Frederik en Diane, trotse ouders van Lieke (4) en Jasper (2). We zijn erg blij dat we deel uitmaken van dit prachtige project. In een duurzame omgeving wonen sprak ons altijd al aan. Een plek waar biobased gebouwd is en waar op een positieve manier wordt bijgedragen aan een mooie wereld. Al deze aspecten komen terug in het project van EMN. En om dan in een wijk te wonen met gezellige buren waarmee je deze visie deelt, wat wil je nog meer?

In onze vrije tijd trekken we graag samen met onze kinderen de natuur in. Rennen, klauteren en met modder spelen is wat onze kinderen graag doen. Met ons hele gezin verheugen we ons dus op de mooie gemeenschappelijke tuin vol biodiversiteit en leuke plekjes!

Wij zijn Hanneke en Arie Esser. En wonen al meer dan 40 jaar met plezier in Barneveld, vlakbij De Glind. Omdat we graag kleiner wilden gaan wonen, onze kinderen wonen allemaal op zichzelf, zijn we op zoek gegaan naar een plekje, liefst landelijk en in de omgeving van Barneveld. 

Duurzaamheid vonden we belangrijk in deze nieuwe stap.  Via een informatieavond van Ecowonen Midden Nederland in Barneveld werden we enthousiast over hun plannen in De Glind. Leuk om weer een nieuwe start te maken en allemaal nieuwe mensen van allerlei leeftijden te leren kennen. En……..die duurzaamheid ook hoog in het vaandel hebben.

Mijn naam is Sabine, ik ben 37 jaar. Samen met mijn broers en zus ben ik bij mijn ouders opgegroeid op een boerderij in Drenthe. Toen ik ouder werd, ben ik verhuisd naar de stad. Studeren en de wijde wereld in… 
Als hulpverlener help ik anderen in het proces om meer te leven naar hun waarden. Mijn behoefte om bewuster en meer in verbinding te leven, was al langer een wens en belangrijke waarden voor mij. Na de geboorte van mijn oudste zoon, heb ik gehoor gegeven aan deze wens en mij aangemeld bij Ecowonen Lommerrijk. Ik vind het erg leuk en leerzaam om met elkaar het woonproject steeds verder vorm te geven. 

Ik ben Sacha en ik ben vanaf maart 2021 lid van EMN. Ik doe mee met het project omdat ik heel graag in een duurzaam huis wil wonen. Natuurlijk is dat niet het enige want dat ik dat samen met heel veel andere mensen kan realiseren vind ik ontzettend gaaf. Hoe bijzonder is het om met een groep mensen onze huizen te bouwen en straks in De Glind te wonen. Ik ben actief in verschillende werkgroepen, zo organiseer ik activiteiten waarbij we elkaar leren kennen en beheer ik de website. Ik kijk er enorm naar uit om straks inwoner van De Glind te zijn.

Wij (Caroline Rutgers en Geert Jan Schuite) zochten al een tijd naar de mogelijkheid om zelf een huis te bouwen en kwamen zo terecht bij EMN. Wat ons aanspreekt is niet alleen de duurzaamheid, maar ook het idee om met mensen van verschillende leeftijden in de buurt te wonen. We woonden bijna dertig jaar in de Betuwe en zijn sinds vorig jaar verhuisd naar een tijdelijk appartement in Amersfoort, om alvast dichter bij De Glind te zijn tijdens de bouw

Ik ben Nasja en woon sinds zomer 2023 in De Glind met een paar mede EMNers. We hebben het geluk de omgeving nu al ons thuis te kunnen noemen en de bouw van dichtbij mee te maken! Mijn tijd breng ik graag door met familie en vrienden, in de natuur, met fijne muziek of een goed boek. Daarnaast kan ik mijn passie voor duurzaamheid kwijt in mijn werk als adviseur duurzame gebouwen. 

De huizen, het gemeenschappelijk gebouw en onze buitenruimte worden zoveel mogelijk ecologisch en energiezuinig gebouwd. Het realiseren hiervan draagt voor mij bij aan mijn wens om een kleinere ecologische voetafdruk te hebben. Ik kijk er naar uit om met elkaar te leuke activiteiten te ondernemen, spullen te kunnen delen en het noarberschap.

Groeten Nasja

Wij zijn Lianne en Jorim en met ons gezin zijn we sinds begin 2023 lid van ecowonen. We hebben heel veel zin in ons nieuwe huis en de wijk waar de nadruk op samenwonen ligt. We hopen en verwachten onze buren veel te kunnen ontmoeten in de gemeenschappelijke tuin. Het voelt alsof we straks middenin een park gaan wonen! Voor onze kinderen alle ruimte om samen met de andere buurtkinderen te spelen tussen het groen. Dat we dit ook nog eens proberen te realiseren met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk voelt heel goed. 

Ik ben Sia, ben 70 jaar en woon al heel lang in Amersfoort, daar heb ik gewerkt heb, zijn mijn kinderen opgegroeid, enz.  Zelf ben ik geboren en getogen op het platteland. Het buiten wonen is altijd blijven trekken. Met een aantal vrienden ben ik gaan zoeken naar een mooie plek om samen met hen en anderen te wonen. Die plek heb ik gevonden in de Glind. Buiten wonen en toch op fietsafstand van de stad. Duurzaam, in de natuur, samen met anderen een fijn thuis creëeren en toch ook op mezelf.

Wij zijn Jan en Ria, we zijn een heel gelukkig stel en 1.5 jaar getrouwd. Een jaartje uitgesteld vanwege corona tijd. Ria heeft twee zonen van 31 en 24 jaar en Jan een dochter van 42 jaar. Ria heeft dit project opgezet uit bevlogenheid om meer in verbinding met elkaar te wonen en tevens duurzaam en circulair te gaan bouwen. We zijn super enthousiast en vinden het enorm leuk om te zoeken naar mogelijkheden om dit project te laten slagen. 

Naast het project houden we veel van wandelen, tuinieren, beeldhouwen en doen we aan Yoga. Jan is erg sportief en doet ook nog golven, tennissen en zit regelmatig op zijn racefiets. Wat ons beiden interesseert en ook verdieping geeft is persoonlijke ontwikkeling en we volgen daar ook een training in. Kortom wij vervelen ons zelden. 

Wij zijn Rick en Maureen, allebei 31 jaar en ik (Maureen) schrijf dit stukje aan de uitschuifbare keukentafel in ons Tiny House. Al 3,5 jaar mogen wij onderdeel zijn van een fantastische Tiny Community, en al dromend over de toekomst, werd het project ‘Ecowonen Midden Nederland’ onder onze neus geschoven. Wát een prachtig initiatief, niet meer zó Tiny; maar wel met oog en zorg voor elkaar en de aarde. Samen wonen, samen vieren en samen delen, in verbinding met elkaar en in zo’n mooie omgeving en tof dorp. Dit vinkte al onze ‘boxjes’ voor een toekomstige woning en vol enthousiasme zijn we ingestapt. Benieuwd waar deze volgende stap ons gaat brengen, maar in vol vertrouwen dat het ontzettend mooi wordt en vooral: samen met de mensen om ons heen.