Ecowonen
Wie zijn we?

Wie zijn we?

We stellen ons graag aan je voor.

Aan ons project doen mensen mee uit alle delen van Nederland, volwassenen en kinderen. Mensen met allerlei achtergronden en gezinssamenstellingen maar met een duidelijk gemeenschappelijk doel: het bouwen van een ecologische wijk in De Glind. We streven heel bewust naar een evenwichtige leeftijdsverdeling en houden daar in de werving rekening mee. Ook vinden we het belangrijk dat er voldoende gezinnen zijn binnen het project zodat we er gaan wonen met een diverse, kinderrijke groep.

We leren elkaar steeds beter kennen. Dat doen we met gezellige activiteiten, zoals kampeerweekenden, gesprekken over o.a. wensen en identiteit, inspirerende online bouwcafés, samenwerken in de werkgroepen en de 2-wekelijkse ledenvergaderingen. Het is goed om naar elkaar te luisteren en te horen wat eenieder beweegt. Voor de een ligt het accent op de verbinding en gemeenschappelijkheid en voor de ander meer op het duurzame aspect. Een leuk en leerzaam proces.

Het is mooi om te zien dat mensen nu al zichtbaar hun talenten inzetten! We hebben bouwers, verbinders, tuiniers, organisators, adviseurs, creatievelingen, denkers en doeners. En ja, dat kost best wel wat tijd. Maar we krijgen er veel enthousiasme en plezier voor terug! Met als ultiem einddoel om over een paar jaar ons eigen duurzame wooncollectief midden in het groen te realiseren.

Wij zijn Frederik en Diane, trotse ouders van Lieke (4) en Jasper (2). We zijn erg blij dat we deel uitmaken van dit prachtige project. In een duurzame omgeving wonen sprak ons altijd al aan. Een plek waar biobased gebouwd is en waar op een positieve manier wordt bijgedragen aan een mooie wereld. Al deze aspecten komen terug in het project van EMN. En om dan in een wijk te wonen met gezellige buren waarmee je deze visie deelt, wat wil je nog meer?

In onze vrije tijd trekken we graag samen met onze kinderen de natuur in. Rennen, klauteren en met modder spelen is wat onze kinderen graag doen. Met ons hele gezin verheugen we ons dus op de mooie gemeenschappelijke tuin vol biodiversiteit en leuke plekjes!

Mijn naam is Sabine, ik ben 34 jaar. Samen met mijn broers en zus ben ik bij mijn ouders opgegroeid op een boerderij in Drenthe. Toen ik ouder werd, ben ik verhuisd naar de stad. Studeren en de wijde wereld in… Als hulpverlener en als mindfulnesstrainer help ik anderen in het proces om meer te leven naar hun waarden. Mijn behoefte om bewuster en meer in verbinding te leven, was al lang een wens. Na de geboorte van mijn zoon, heb ik gehoor gegeven aan deze wens en mij aangemeld bij EMN. Ik vind het erg leuk en leerzaam om met elkaar het woonproject steeds meer vorm te geven.

Wij (Caroline Rutgers en Geert Jan Schuite) wonen sinds 1994 in het rivierengebied, in een dorpje aan de Waal. We zochten al een tijd naar de mogelijkheid om zelf een huis te bouwen en kwamen zo terecht bij EMN. Wat ons aanspreekt is niet alleen de duurzaamheid, maar ook het idee om met mensen van verschillende leeftijden in de buurt te wonen.

Ik ben Nasja, 29 jaar en woon in Vlaardingen. Mijn tijd breng ik graag door met familie en vrienden, in de natuur, met fijne muziek of een goed boek. Daarnaast kan ik mijn passie voor duurzaamheid kwijt in mijn werk als adviseur duurzame gebouwen. 

De waarden van EMN op het gebied van ecologisch, energiezuinig bouwen en gemeenschappelijk wonen spraken mij vanaf het begin al direct aan. Dit draagt voor mij bij aan mijn wens om een kleinere ecologische voetafdruk te hebben met mijn huis. Het leuke is dat je de mogelijkheid hebt om zelf mee te denken met alle gezamenlijke keuzes. Ook ga ik graag met mede EMN-enthousiastelingen in deze duurzame wijk wonen waar we met aandacht voor elkaar gemeenschappelijk samenleven, maar waar we ook onze privéplekken hebben.