Een stap dichterbij
Een stap dichterbij

Een stap dichterbij

Op 27 september heeft de gemeenteraad van Barneveld ingestemd met onze bestemmingsplanwijziging! Een mijlpaal, want daarmee zijn we een stap dichter bij het realiseren van onze duurzame droomwijk.

We willen onze huizen bouwen op het terrein van de voormalige voetbalclub SV De Glind. Dit gebied moet daarom officieel een woonbestemming krijgen, en het traject om dit voor elkaar te krijgen loopt al een behoorlijke tijd.

Met spanning werd de raadsvergadering van 27 september gevolgd. Wij zaten als toekomstige bewoners op de publieke tribune of keken en luisterden op afstand mee. Uiteindelijk stemden 31 raadsleden voor de wijziging, en 1 tegen. 

Een overweldigende meerderheid, waar wij heel blij mee zijn; we voelen ons welkom! Er klonk ook een tegengeluid. Enkele bewoners van De Glind geven aan bang te zijn dat we een wat besloten woongemeenschap worden, met weinig oog voor de omgeving en de rest van het dorp. We hebben toegelicht dat dat een misverstand is en absoluut niet is wat we willen. 

Ook werd ingebracht dat de bouw van onze wijk niet ten koste mag gaan van het realiseren van nieuwe woningen voor inwoners van De Glind. Met de belofte van de wethouder dat er ruimte blijft om te bouwen, ging de gemeenteraad akkoord met de bestemmingsplanwijziging.

Dat betekent dat we door kunnen met het aanvragen van de omgevingsvergunning voor de woningen, waarmee we weer een grote stap dichter bij de realisatie van ons prachtige project zijn!